Polonia cenzurează „vulgarele” benzi desenate cu Chopin

Polonia cenzurează „vulgarele” benzi desenate cu Chopin
Ministrul de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a interzis difuzarea “necuviniincioaselor” bezi desenate al căror personaj principal este renumitul compozitor de origine poloneză, Frederic Chopin, informează...

Ministrul de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a interzis difuzarea “necuviniincioaselor” bezi desenate al căror personaj principal este renumitul compozitor de origine poloneză, Frederic Chopin, informează thenews.pl.
Ambasada Poloniei la Berlin a comandat respectivele benzi desenate, care urmau să promoveze cultura poloneză printre școlarii germani, într-o manieră uşor de înteles pentru ei.

Ministerul de Externe al Poloniei spune că benzile desenate sunt o greșeală și dă vina pe angajatul ambasadei la Berlin.” Singurul lucru pe care îl regret este că nu il pot concedia pe acest om, pentru că nu mai lucrează pentru Ministerul de Externe”, a spus Sikorski.

Benzile desenate relatează povestea unui Chopin contemporan, care merge să susţină un concert la închisoare, unde merge însoţit de un prieten ras în cap. Textul este presărat cu expresii “vulgare” și injurii.

Benzile desenate erau intitulate „Noul romantic” şi fuseseră scrise în două limbi:germană şi poloneză. Au fost editate 2000 de exemplare, care au costat circa 27.000 de euro, iar benzile erau difuzate gratuit.