Polonia dezminte informațiile apărute în presă, potrivit cărora ar intenționa să trimită avioane de luptă în Ucraina    

Polonia dezminte informațiile apărute în presă, potrivit cărora ar intenționa să trimită avioane de luptă în Ucraina      
Foto: Hepta.ro

Polonia a dezmințit informațiile apărut în presa internațională, potrivit cărora ar intenționa să trimită avioane de luptă în Ucraina, în contextul invaziei începute de Rusia. Aceștia neagă că vor trimite aparate de luptă de fabricație sovietică în țara vecină, iar la schimb vor primi aparate de luptă din SUA, după cum notează DPA, potrivit Economica.

Polonia dezminte informațiile potrivit cărora ar trimite avioane de luptă în Ucraina

Polonia a anunțat pe pagina de Twitter a Guvernului de la Varșovia faptul că nu va trimite avioane de luptă în Ucraina și nici nu va primi, în schimbul aparatelor de zbor de fabricație sovietică, unele din SUA.

Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina şi nici nu va permite folosirea aeroporturilor sale. Ajutăm semnificativ în multe alte domenii”, a transmis Executivul de la Varșovia, pe Twitter.

Antony Blinken a anunțat că statele NATO au undă verde pentru a trimite avioane Ucrainei

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că statele NATO au primit undă verde pentru a trimite Ucrainei avioane de vânătoare, în contextul în care Washingtonul și aliații săi continuă eforturile pentru a ajuta Kievul să se apere de ofensiva militară a Federației Ruse, transmite CBS News.

Întrebat dacă guvernul polonez ar putea trimite avioane de vânătoare în Ucraina, șeful diplomației americane a spus: „Asta primește undă verde”.

„De fapt, discutăm chiar acum cu prietenii noștri polonezi despre ceea ce am putea face pentru a le acoperi nevoile în cazul în care aleg să furnizeze ucrainenilor acese avioane de vânătoare. Ce putem face? Cum putem ajuta pentru a ne asigura că primesc ceva să acopere avioanele pe care le oferă ucrainenilor?”, a continuat Antony Blinken.

După atacul cu rachete care a distrus complet aeroportul de la Vinița, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut încă o dată Occidentului să trimită Kievului avioane de vânătoare.

Un purtător de cuvânt de la Casa Albă a confirmat pentru CBS News că administrația Biden evaluează capabilitățile pe care le-ar putea furniza pentru a oferi avioane Poloniei în eventualitatea în care Varșovia va decide să transfere avioane Ucrainei, însă a explicat că există mai multe semne de întrebare din acest punct de vedere, inclusiv în ceea ce privește modalitatea de transfer.

Urmăriți B1TV.ro și pe