Klaus Iohannis: Războiul neprovocat și nejustificat pe care l-a pornit Rusia împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară / Refugiații sunt foarte bine primiți. Niciun ucrainean nu va fi refuzat. Vrem să ajutăm și R. Moldova (VIDEO)

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Războiul neprovocat și nejustificat pe care l-a pornit Federația Rusă împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară, care a făcut sute de mii de ucraineni să își abandoneze casele și să se refugieze, iar unii dintre ei ajung și în România, unde sunt foarte bine primiți, a declarat președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la tabăra mobilă de la Siret, județul Suceava.

Klaus Iohannis: „Niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România – ba mai mult, suntem în discuții și cu vecinii din Republica Moldova pentru a-i ajuta și pe ei”

„Această situație, acest război neprovocat, nejustificat pornit de Rusia împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară, o catastrofă umanitară care a făcut sute de mii de ucraineni să își abandoneze casele, să se refugieze și mulți dintre ei ajung și la noi, în România, unde sunt bine primiți. Aș putea să spun, unde sunt foarte bine primiți”, a declarat șeful statului român, sâmbătă, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, județul Suceava.

Niciun ucrainean și nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România, iar autoritățile române intenționează să ajute și Republica Moldova în gestionarea situației, a precizat Klaus Iohannis.

„Foarte mulți dintre ei au venit fără nimic și noi oferim tot ce se poate oferi unor persoane care sunt în această situație. La nevoie primesc hrană, primesc îmbrăcăminte, primesc transport de la vamă până la tabără. Aici celor care nu au încă actele corespunzătoare li se întocmesc actele.

Este o situație pe care nu și-a dorit-o niciun ucrainean și niciun român, dar noi suntem foarte hotărâți să facem față aici, în România, așa cum trebuie acestei situații. Vreau să fie clar din capul locului. Niciun ucrainean, nicio ucraineancă nu vor fi refuzați la intrarea în România – ba mai mult, suntem în discuții și cu vecinii din Republica Moldova pentru a-i ajuta și pe ei. Acolo este, de asemenea, un număr foarte mare de refugiați”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
19:00 - Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
18:35 - Pele a fost transportat la spital! Care ar fi starea fostului mare fotbalist și ce a spus fiica sa
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului