Polonia mobilizează mijlocele tehnice militare pentru a căuta trenul nazist, îngropat la finalul celui de-al Doilea Război Mondial

Polonia mobilizează mijlocele tehnice militare pentru a căuta trenul nazist, îngropat la finalul celui de-al Doilea Război Mondial
Foto: ibitimes.com

Polonia a anunțat marți că va mobiliza mijloacele tehnice militare pentru a căuta trenul nazist care ar conține aur și bijuterii și care ar fi fost îngropat la finalul celui de-al Doilea Război Mondial în Walbrzych (sud-vest), relatează Agerpres, citând AFP.

”Ministrul a decis să trimită mijloace tehnice pe teren pentru a efectua căutări și a verifica existența acestui tren. Experți geniști vor determina în următoarele zile mijloacele tehnice ce vor fi folosite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării polonez, Jacek Sonta.

Autoritățile poloneze au confirmat existența trenului nazist, cel pe care două persoane au susținut recent că l-au găsit. (Detalii AICI)

Potrivit documentelor de către vânătorii de comori, trenul ar conține obiecte de valoare, materiale prețioase și industriale.

Conservatorul general al monumentelor din Polonia, Piotr Zuchowski, declara vineri că este convins în proporție de 99% că  ‘trenul nazist’ există, după ce a văzut pe un radarul de cercetare a solului o imagine cu o ramă blindată, lungă de peste 100 de metri, îngropată sub pământ.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe