Polonia: Un ofițer de rang înalt a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Polonia: Un ofițer de rang înalt a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
Foto: telegraph.co.uk

Serviciile poloneze de securitate au arestat un ofițer de rang înalt din armată suspectat de spionaj în favoarea Rusiei, a anunțat miercuri seara presa locală, care citează surse militare şi din domeniul securităţii, relatează AFP.

Ministerul Apărării a confirmat, prin intermediul unui comunicat, arestarea unui ofițer, însă nu a precizat țara pentru care ar fi lucrat.

„Ministerul Apărării Naţionale informează că un ofiţer al armatei poloneze a fost arestat astăzi (miercuri) în baza unor documente colectate de serviciile militare de contraspionaj”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Jacek Sonta, care a precizat că bărbatul reţinut este suspectat de colaborare cu servicii de informaţii străine.

Potrivit AFP, „este vorba de o personalitate importantă, care dispune de informaţii vaste”. Suspectul a fost arestat într-o clădire a Ministerului Apărării, la Varşovia.

Postul privat de radio ZET a anunțat însă că ar fi fost arestate două persoane, un colonel din armata poloneză şi un jurist cu dublă cetățenie, poloneză şi rusă.