Posibilă intervenţie militară în Libia. Franţa şi Marea Britanie sunt “pentru”

Posibilă intervenţie militară în Libia. Franţa şi Marea Britanie sunt “pentru”
Summitul Uniunii Europene de vineri, covocat pentru discutarea situaţiei din Libia a fost marcat de intenţia Franţei şi Marii Britanii de a oferi sprijin militar unei eventuale intervenţii în ţara africană. ...

Summitul Uniunii Europene de vineri, covocat pentru discutarea situaţiei din Libia a fost marcat de intenţia Franţei şi Marii Britanii de a oferi sprijin militar unei eventuale intervenţii în ţara africană.

Cele doua ţări au susţinut prin vocile reprezentanţilor săi, premierul britanic David Cameron şi presedintele francez Nicolas Sarkozy, explorarea posibilităţii unei intervenţii militare în Libia dacă aceasta va fi necesară.

Sarkozy a prezidat în faţa aliaţilor nevoia începerii negocierilor cu rebelii libieni pentru recunoaştere oficială.

Preşedintele francez a declarat că Parisul are rezerve în privinţa unei intervenţii militare în Libia fiindcă “revoluţiile arabe aparţin arabilor”.

În ciuda acestei declaraţii, Sarkozy a susţinut, alături de Cameron, ca cele două ţări sunt pregătite pentru o intervenţie militară în cazul în care ONU va dori acest lucru, dacă Liga Arabă va accepta precum şi în eventualitatea folosirii armelor biologice de către Muammar Gaddafi împotriva manifestanţilor.