Povestea ”celei mai proaste restaurări de artă din istorie” continuă: 10.000 de oameni cer păstrarea frescei în starea actuală (VIDEO)

Povestea ”celei mai proaste restaurări de artă din istorie” continuă: 10.000 de oameni cer păstrarea frescei în starea actuală (VIDEO)
O pensionară din Spania a încercat să refacă o frescă prețioasă a lui Isus Cristos, iar rezultatul este considerat acum ”cea mai proastă restaurare din lume a unei lucrări de artă”. Dar povestea nu se...

O pensionară din Spania a încercat să refacă o frescă prețioasă a lui Isus Cristos, iar rezultatul este considerat acum ”cea mai proastă restaurare din lume a unei lucrări de artă”. Dar povestea nu se oprește aici. Peste 10.000 de persoane au semnat o petiție online pe site-ul Change.org, în care cer autorităților din Borja să păstreze fresca în starea actuală. Motivul pentru care semnatarii petiției cer acest lucru este că portretul lui Isus seamănă acum cu lucrări ale lui Goya și Munch.

Pictura ”Ecce Homo” de Elias Garcia Martinez a ocupat, timp de peste 100 de ani, un loc de cinste în Biserica Mercy din apropiere de Zaragoza. Femeia în vârstă de 80 de ani a luat pensula și a încercat să restaureze fresca deoarece se deteriorase din cauza umezelii. Rezultatul este unul amuzant. ”A încercat doar să o coloreze puțin”, a explicat sora ei pentru un ziar local.

Femeia care a distrus fresca a acordat și un interviu în care a explicat ce s-a întâmplat. ”Am observat că se deteriora și am încercat să o reparăm. Preotul m-a rugat să o restaurez, am primit permisiunea lui”, a spus ea.

 

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22912').select();" id="embed_text_22912" />

Juan Maria Ojeda, reprezentantul cultural al orașului a declarat că femeia a avut cele mai bune intenții și speră că fresca va putea fi restaurată cum se cuvine. ”Cred că intențiile sale au fost bune. Săptămâna viitoare se va întâlni cu un restaurator și-i va explica ce fel de materiale a folosit. Dacă nu o putem repara probabil că vom acoperi zidul cu o fotografie a frescei”, a spus Juan Maria Ojeda.

Tags: