Povestea tripletelor abandonate într-un spital din Mehedinți a ajuns în presa străină: Mama în vârstă de 32 de ani mai are 3 copii acasă și încă 4 lăsați la rude

Povestea tripletelor abandonate într-un spital din Mehedinți a ajuns în presa străină: Mama în vârstă de 32 de ani mai are 3 copii acasă și încă 4 lăsați la rude

Povestea tripletelor abandonate de mamă în maternitate a ajuns în presa străină. The Sun a publicat un material în care tratează cazul femeii în vârstă de 32 de ani, care şi-a lăsat copilele nou-născute în spital, pe motiv că nu are cu ce să le crească. Janeta Bente nu s-ar afla însă la primul abandon. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi a deschis o anchetă, după ce s-a stabilit că mama tripleţilor ar mai avea, pe lângă cei trei copii de acasă, alţi patru minori daţi în îngrijire fără forme legale pe la diverse rude din ţară.

În materialul publicat, cotidianul britanic The Sun relatează în detaliu despre cazul şocant al femeii care şi-a abandonat tripleţii în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Janeta Bente a plecat din spital, la scurt timp după naştere, fără copilele sale – Alexandra, Isabela şi Cristina, pentru că nu avea posibilitatea financiară de a le creşte. Fetiţele născute prematur au o stare de sănătate bună şi se află de trei săptămâni în maternitate.

Odată cu mediatizarea cazului, mama lor a fost în cele din urmă găsită şi a acceptat să semneze documentele pentru ca fiicele sale să poată fi adoptate. Potrivit The Sun, Janeta Bente, care trăieşte în condiţii mizere într-o casă din satul mehedinţean Cioroboreni, a explicat presei că mai are trei copii acasă şi nu-şi poate permite să mai aibă grijă de alţi trei. Astfel că, până vor fi adoptate, cele trei fetiţe nou-născute rămân în plasament la Centrul de primire de urgenţă pentru copilul abuzat din Drobeta Turnu Severin.

Între timp, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi au pornit o anchetă, pe motiv că femeia nu s-ar afla la primul abandon. După ce consătenii săi ar fi dezvăluit presei că Janeta are mai mulţi copii decât cei trei pe care îi are în grijă acasă, autorităţile au luat la puricat documentele de stare civilă. În felul acesta s-a aflat că femeia mai are alţi patru minori, daţi pe la rude, fără forme legale. Din cei şapte copii care sunt în Evidenţa Populaţiei, trei sunt nerecunoscuţi de tatăl lor. De altfel, IPJ Mehedinţi a întocmit un dosar penal pe numele celor doi concubini pentru rele tratamente, deoarece pe minorul de 13 ani pe care îl au acasă îl trimit la muncă ca zilier prin sat, în loc să-l îndrume spre şcoală.

Povestea tripleților abandonați de mamă, în presa străină

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)