Praga: Peste 40.000 de persoane protestează faţă de reformele guvernamentale

Praga: Peste 40.000 de persoane protestează faţă de reformele guvernamentale
Aproximativ 40.000 de persoane au participat sâmbătă la Praga la un marş de protest faţă de reformele pensiilor, sănătăţii şi sistemelor fiscale şi sociale pe care Executivul de centru-dreapta vrea să le...

Aproximativ 40.000 de persoane au participat sâmbătă la Praga la un marş de protest faţă de reformele pensiilor, sănătăţii şi sistemelor fiscale şi sociale pe care Executivul de centru-dreapta vrea să le adopte, informează AFP.

Protestatarii au mărşăluit timp de o oră în centrul oraşului, în ritm de tobe şi fluiere, conduşi de liderul sindicatului CMKOS, Jaroslav Zavadil. „Opriţi reformele înşelătoare”, „Acest Guvern este primejdios pentru oameni”, „Spuneţi NU prelungirii vârstei de pensionare”, se putea citi pe banderolele şi pancartele purtate de participanţi, care au blocat timp de o oră transportul pe una dintre marile axe rutiere din capitală.

„Guvernul trebuie să reanalizeze reformele, deoarece acestea sunt îndreptate împotriva oamenilor”, a afirmat Zavadil, cu puţin timp înaintea discursului susţinut în piaţa Venceslas din Praga.

Instalat în iulie 2010, Guvernul premierului Petr Necas din cadrul partidului de dreapta ODS vrea să prezinte Parlamentului proiectele sale de reformă pentru împiedicarea îndatorării ţării.