Precizările Jandarmeriei, după apariția imaginilor cu persoane care intră într-o cameră plină cu saci cu voturi: Încăperea a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, un proces-verbal

Precizările Jandarmeriei, după apariția imaginilor cu persoane care intră într-o cameră plină cu saci cu voturi: Încăperea a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, un proces-verbal

Jandarmeria face precizări după apariția în spațiul public a unor imagini în care niște oameni intră într-o sală plină cu saci cu voturi, imagini care ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere din zona securizată a Biroului Electoral al Sectorului 1. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis, printr-un comunicat de presă, că încăperea în care erau depozitați sacii cu voturi a fost desigilară la solicitarea președinteluii Biroului Electoral Sector 1 și de fiecare dată a fost întocmit un proces verbal.

Ce spun reprezentanții Jandarmeriei despre imaginile cu oameni care intră într-o încăpere plină cu saci cu voturi

„În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare. Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”, se arată în comunicatul Jandarmeriei, citat de G4 Media.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz

În acest caz, Poliția a început o investigație, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

”În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Sectorul 1- Secția nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt”, au transmis reprezentanții Poliției.

PSD cere repetarea votului

Apariția acestor imagini a dat naștere unul lung și de reacții în spațiul public. Într-o postare pe Facebook, fostul primar general al Capitalei,Gabriela Firea, îi acuză pe cei de la USR-PLUS că au umblat la saci, că i-au scos din sală, şi cere repetarea alegerilor.

”Noaptea ca hoții! Imagini șocante! Fraudă dovedită! Membri USR-PLUS cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toata lumea în stradă! Lucrurile nu pot rămâne așa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scrisGabriela Fireape Facebook.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut reluarea votului, precum și demisia ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ultima oră
20:54 - Ludovic Orban, întrebat despre statul paralel: „Oameni care lucrează în structuri care au o acţiune care nu se desfăşoară în plină lumină publică, pot să îşi depăşească competenţele și să intervină unde nu au dreptul”
20:25 - MAE nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse / Critici dure pentru deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova
20:12 - Delfinul Chan Chen de la Delfinariul din Constanța este bolnav. Anunțul medicilor veterinari (VIDEO)
19:52 - Premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, singuri la mare, în Vama Veche
19:35 - Școlile din Afumaţi se închid după ce incidenţa a depăşit 6 la mie
19:19 - Ludovic Orban: „Au existat două tentative de puciuri pentru a mă înlătura de la conducerea PNL”
18:52 - Ludovic Orban recunoaște în premieră pentru B1 TV că Iohannis nu îl mai vrea la conducerea PNL. Întrebat dacă înlocuirea sa a fost planul partidului sau al președintelui, el a răspuns: ”Şi, şi”
18:29 - Ludovic Orban, despre cazul celor doi jurnaliști și a activistului de mediu bătuți: „Este revoltător ce se întâmplă”
18:18 - Ludovic Orban, critici la adresa Guvernului: „A adoptat proiectul privind consumatorul vulnerabil cu forme de compensare care nu erau la nivelul creșterii prețurilor”
17:55 - Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma a început să erupă. Ar putea urma evacuarea generală