CORONAVIRUS | Australia: Ministrul de Interne a fost testat POZITIV (FOTO)

CORONAVIRUS | Australia: Ministrul de Interne a fost testat POZITIV (FOTO)

Peter Dutton, ministrul de Interne al Australiei, a fost infectat cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut vineri pe pagina sa de Twitter.

”În această dimineață m-am trezit cu febră și dureri în gât. Am contactat imediat Departamentul de Sănătate din Queensland și am fot testat pentru COVID-19. Testul a fost pozitiv”, a scris el într-un comunicat publicat pe rețeaua de socializare.

Acesta a mai precizat că se simte bine.

”Mă simt bine și vă voi ține la curent”, a menționat el.

CORONAVIRUS | Australia: Ministrul de Interne a fost testat POZITIV (FOTO)

Australia se confruntă cu 160 cazuri de persoane depistate cu noul coronavirus. Dintre acestea 26 de persoane s-au vindecat, iar 3 s-au stins din viață. Totodată, o persoană este în stare critică.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, miercuri, izbuncnirea de coronavirus COVID-19 la nivelul pandemie. Sunt este 134.000 de cazuri la nivel global, peste 70.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor se apropie de 5.000.

În România au fost confirmate, în prezent, 64 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, iar 6 persoane au fost vindecate. Numărul infectărilor din țara noastră a început să crească alarmant începând de marți, 10 martie, după ce un bărbat de 60 de ani, fost ofițer MAI a mințit autoritățile cu privire la o deplasare în Israel, umblând prin București și infecând mai multe persoane.

De asemenea, autoritățile anunță că zeci de mii de români din diaspora se întorc acasă, o parte dintre ei fiind purtători ai coronavirusului.

Ultimele cinci persoane depistate sunt din București. Este vorba de trei bărbați și două femei.

Cele cinci persoane sunt internate la INBI ”Matei Balș”, fiind vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră