Premieră în medicină: Un rus va fi primul beneficiar al unui transplant de cap

Premieră în medicină: Un rus va fi primul beneficiar al unui transplant de cap
Foto: rt.com

Un rus de 30 de ani va intra în istorie. Bărbatul, care suferă de o boală incurabilă, va fi primul beneficiar al unui transplant de cap, informează B1 TV.

Acesta a anunţat încă din 2013 că doreşte să facă primul transplant de la o persoană al cărei organism nu mai funcţionează la o alta cu organismul sănătos, dar fără funcţii cerebrale.

Valery Spiridonov a fost diagnosticat la naştere cu sindromul Werdnig-Hoffman, o boală neuromusculară progresivă care se manifestă prin slăbirea muşchilor şi probleme musculare severe.

Acesta ar urma să primească trupul unei persoane aflate în moarte cerebrală.

Operaţia va fi făcută în 2017 în China de către chirurgul italian Sergio Canavero şi chinezul Ren Xiaoping. Proiectul a fost anunţat de către Canavero încă din 2013 care a cerut la acea vreme ajutorul miliardarilor precum Bill Gates pentru a realiza intervenţia chirurgicală.

Valery Spiridonov, în vârstă de 30 de ani, s-a oferit voluntar pentru a fi beneficiarul primului transplant de cap din istorie.

Intervenţia chirurgicală va costa 11 milioane de euro şi va dura 36 de ore. Sergio Canavero a explicat faptul că astfel de operaţii au fost făcute deja în China pe şoareci.

Persoanele cu maladii musculare grave sau ale căror organe interne sunt afectate de cancer ar putea beneficia de acest nou tip de operaţie.

De asemenea, cei care suferă de boli neuronale degenerative, aşa cum este cazul astrofizicianul Stephen Hawking, ar putea fi incluşi la rândul lor pe lista viitorilor pacienţi.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)