Premieră la alegerile locale 2020 – se reia votul într-o localitate din Timiș. Candidații au obţinut acelaşi număr de voturi

Premieră la alegerile locale 2020 - se reia votul într-o localitate din Timiș. Candidații au obţinut acelaşi număr de voturi
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Localitatea Orţişoara din judeţul Timiş este prima localitate din România unde se va relua votul, după ce doi candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi.

Se reia votul într-o localitate din Timiș

Potrivit datelor prezentate de site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), doi candidați la primăria Orţişoara (Timiș) au obținut același număr de voturi.

Lucian Ivănescu, de la PMP, a obținut în cadrul alegerilor locale 604 voturi, la fel ca și Gheorghe-Aleodor Sobolu, PSD.

Astfel, noi alegeri vor fi organizate, după ce rezultatele vor fi confirmate ca oficiale și finale de către Biroul Electoral Județean Timiș. Pe listă vor fi doar cei doi candidați.

Nicolae Robu a pierdut primăria Timișoarei

Nicolae Robu și-a recunoscutînfrângerea în cursa pentru un nou mandat la Primăria Timișoara. Anterior, fostul ministrul Daniel Funeriu anunțase că Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS, a câștigat lupta electorală la o diferență de peste 22%.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție.

Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete!

Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a declarat Nicolae Robu, potrivit Tion.ro.

Tags: