Premieră mondială: Mexicul introduce scanarea irisului la cărţile de identitate

Mexicul a devenit prima ţară în care este introdusă imaginea irisului pe cartea de identitate. Sistemul este considerat de guvern unul dintre cele mai sigure din lume, iar măsura are scopul de a spori securitatea, în special la frontieră.

Potrivit AFP, noile buletine ale mexicanilor vor conţine, pe lângă imaginea scanată a irisului, o fotografie a posesorului, amprentele digitale, şi semnătura. Oficialii speră să reducă în acest fel numărul de imigranţi ilegali care ajung în Statele Unite.

Mai multe organizaţii, printre care Comisia naţională pentru drepturile omului, se declară împotriva acestui sistem, pe care îl considerăo ameninţare la drepturile individuale.

Înlocuirea vechilor cărţi de identitate va avea loc treptat. La început, noile buletine vor fi introduse pentru 28 de milioane de minori, urmând ca, din 2013, să fie eliberate şi pentru adulţi. Procedura va costa peste 25 de milioane de dolari.

Ultima oră
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus