Premieră: Televiziunea de stat din Iran a difuzat mărturia a doi membri ISIS (VIDEO)

Premieră: Televiziunea de stat din Iran a difuzat mărturia a doi membri ISIS (VIDEO)
Foto: inprofunzime.md

Ministerul de Informații al Iranului a permis televiziunii de stat iraniene să difuzeze o înregistrare în care doi membrii ai grupului Daesh Takfiri (ISIS) explică în detaliu, modul în care au gândit acțiunile lor teroriste.

În cadrul înregistrării ce durează 15 minute, cei doi teroriști capturați au explicat cum aveau de gând să acționeze. Potrivit mărturisirii lor, ei au petrecut săptâmani întregi pentru a localiza zonele cele mai populate. Printre atacurile pregătite de către membrii grupării s-au numărat exploziile controlate de la distanță și mașini capcană.Suma plătită pentru a pregăti atacurile teroriste a fost de600.000 de euro.

Mărturia teroriștilor

#DIRECT_ONE_5m5h4e#

Este pentru prima dată când un clip în care sunt înfățișați autorii unor atentate este difuzat la o televiziune din Iran, notează presstv.com

În data de 20 iunie, reprezentatul Ministerul de Informații al Iranului a declarat că au fost găsite rezerve de explozibil, acestea aparținând grupării Takfiri. Ulterior, în data de 14 iunie, ministerul a remis un comunicat în care se specifica că serviciul s-a reușit capturarea a 10 teroriști, aceștia provenind din Teheran și alte trei provincii de frontieră și centrale.

Ministrul Alavi adeclarat că aproximativ 100 de kilograme de explozibili și materiale pentru fabricarea bombelor au fost confiscate.

Tags:
Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)