Premierul britanic Boris Johnson, diagnosticat cu COVID-19 (VIDEO)

Premierul britanic Boris Johnson, diagnosticat cu COVID-19 (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Xinhua

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, vineri, potrivit LBC News.

Demnitarul se va autoizola în Downing Street nr. 10, tradiționala adresă de reședință a prim-miniștrilor britanici. Bineînțeles, pe perioada izolării, el va rămâne în prima linie guvernamentală de răspuns la efectele crizei provocate de pandemie.

Un purtător de cuvânt din Downing Street a explicat: „După ce a resimțit simptome ușoare ieri, prim-ministrul a fost testat pentru coronavirus la sfatul profesorului Chris Whitty, ofițerul medical principal (n.r. – cel mai înalt consilier medical pe probleme de sănătate)”.

„Testul a fost derulat la nr. 10 (n.r. – reședința premierului britanic) de către echipele NHS (sistemul național de sănătate britanic) și rezultatul testului a fost pozitiv. În acord cu îndrumările de specialitate, premierul se auto-izolează în Downing Street (n.r. – aceeași reședință). El va continua să conducă răspunsul guvernamental la coronavirus”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Până la această oră, în Regatul Unit au fost confirmate 11.658 de cazuri, iar 578 de persoane infectate cu COVID-19 au decedat.

Totuși, Boris Johnson nu este prima figură de pe prima scenă a politicii globale și chiar britanice care a contractat COVID-19. Cu doar câteva zile în urmă, însuși moștenitorul tronului britanic, Prințul Charles de Wales, era diagnosticat cu noul coronavirus. (Detalii AICI)

Este și cazul Principatului Monaco, unde atât Prințul Suveran Albert al II-lea, cât și premierul Serge Telle au fost testați pozitiv. (Detalii AICI)

știre în curs de actualizare