Premierul Franței: Aderarea României la Schengen nu este posibilă la 1 ianuarie 2014

Premierul Franței: Aderarea României la Schengen nu este posibilă la 1 ianuarie 2014
Premierul Franței, Jean-Marc Ayrault, a declarat că a discutat de două ori cu Victor Ponta, pentru a-i preciza că aderarea României la Spațiul Schengen este imposibilă la 1 ianuarie 2014. „Iar când condițiile...

Premierul Franței, Jean-Marc Ayrault, a declarat că a discutat de două ori cu Victor Ponta, pentru a-i preciza că aderarea României la Spațiul Schengen este imposibilă la 1 ianuarie 2014.

„Iar când condițiile nu sunt complet reunite și am discutat în două rânduri cu omologul meu Victor Ponta, primul ministru român, ei bine, răspunsul nu este posibil la 1 ianuarie anul viitor”, a declarat Ayrault.

Șeful guvernului francez a reiterat condițiile în care România poate adera la Schengen.

„România, la fel ca și Bulgaria, are în continuare eforturi de făcut în materie de poliție, în materie de justiție, în materie de control al frontierelor”, a mai declarat acesta, potrivit transcriptului de pe site-ul Guvernului francez.

 Jean-Marc Ayrault a punctat din nou regulile spațiului Schengen.

„Statele care sunt membre Schengen trebuie să asigure restul statelor membre că frontierele vor fi bine controlate, că va fi împiedicată imigrația clandestină, că vor face în așa fel încât la frontiera Uniunii să se lupte cu fermitate împotriva criminalității, a traficului de ființe umane. Iar când condițiile nu sunt complet reunite, și am discutat cu omologul meu Victor Ponta, premierul român, ei bine, răspunsul nu este posibil la 1 ianuarie anul viitor”, a spus premierul Franței.

Tags: