Premierul Slovaciei va ataca decizia Consiliului JAI privind cotele obligatorii de refugiați

Premierul Slovaciei va ataca decizia Consiliului JAI privind cotele obligatorii de refugiați

Premierul Slovaciei, Roberto Fico, a declarat miercuri înainte de summitul extraordinar de la Bruxelles, că va ataca decizia liderilor UE referitoare la cotele obligatorii de refugiați la Curtea de Justiție de la Luxemburg și că țara sa nu va aplica această hotărâre.

Pe lângă atacarea deciziei în instanță, Roberto Fico a declarat că țara sa nu este pregătită să accepte planul de repartizare a migranților, precizând acest sistem este „irațional”.

”Nu vom implementa această decizie pentru că noi considerăm că nu va funcționa”, a spus Fico reporterilor miercuri, înaintea reuniunii Consiliului European. El a mai spus că sistemul este „irațional”, relatează euractiv.ro.

Potrivit publicației Financial Times, acesta va coordona cu oficialii din Cehia pentru a ataca decizia Consiliului JAI. premierul CehieI, Bohuslav Sobotka, a adoptat aceeași poziție, precizând că va încerca să răstoarne deciziA Consiliului, fără a o ataca în instanță.

„Cotele nu vor funcționa și ei (liderii UE, n.r.) nu ne direcționează către o soluție la cauzele reale ale crizei migranților. Este numai un calmant pentru publicul din țările care sunt principalele destinații ale curentului migraționist”, a spus acesta.