Premierul spaniol: Renunțarea Cataloniei la referendumul de independență este ”o veste excelentă”

Premierul spaniol: Renunțarea Cataloniei la referendumul de independență este ”o veste excelentă”

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, salută renunţarea Cataloniei la referendumul privind independenţa, programat pentru 9 noiembrie, apreciind că decizia regiunii este o „veste excelentă”, informează AFP.

„Este o veste excelentă. Respectarea legii este o obligaţie a tuturor”, a afirmat prim-ministrul spaniol, adăugând că din acest moment ar trebui să se înceapă un dialog cu catalanii.

Executivul catalan a anunţat luni seara hotărârea de a renunța la organizarea referendumului pentru independență, consultare populară considerată anticonstituţională de către Madrid, care vrea să „dialogheze” şi să „discute”.

„Guvernul a constatat că plebiscitul nu poate avea loc”, a declarat Joan Herrera, liderul Iniciativa per Catalunya, la încheierea unei reuniuni între partidele favorabile organizării refendumului şi Guvernul catalan.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”