Premierul Ungariei, Viktor Orban: Al doilea val al pandemiei este de aşteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie

Premierul Ungariei, Viktor Orban: Al doilea val al pandemiei este de aşteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie
foto: Pixabay

Premierul Ungariei a declarat că țara sa îşi va menţine frontierele închise şi va face obligatorie purtarea măştilor în cinematografe, teatre şi instituţii sociale, scrie Reuters.

De asemenea, acesta a mai precizat că al doilea val al pandemiei este de aşteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie,

Viktor Orban, despre al doilea val al pandemiei de COVID-19

„Am pregătit sistemul nostru de sănătate. Necesarul de echipamente, de paturi de spital, ventilatoare şi de personal pentru operarea acestora sunt gata. Puteţi fi siguri, dacă contractaţi această boală, vă veţi vindeca”, și-a asigurat Viktor Orban cetățenii.

Recent, în încercarea de a stopa propagarea virusului, Ungaria a decis amendarea cetățenilor care nu respectă purtarea măștii de protecție în anumite locuri publice.

Amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție în Ungaria

Autoritățile din Budapesta au decis aplicarea amenzilor şi în cazul persoanelor care nu poartă mască de protecție în teatre, cinematografe sau săli de concerte.

Astfel, potrivit noi decizii a Consiliului General, începând de vineri (18 septembrie), cei care nu poartă mască de protecție în mod corespunzător sau nu o poartă deloc în cinematografe, teatre, săli de concerte sau în alte spații închise ale instituțiilor culturale din Budapesta vor primi amenzi de până la 15.000 de forinți, aproximativ 42 de euro.

Sancțiuni similare au fost introduse recent de autoritățile locale din Budapesta și pentru cei care nu respectă obligativitatea purtării obligatorii a măștilor de protecție în timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun.

Acești călători vor fi nevoiți să coboare din aceste mijloace de transport și riscă amenzi usturătoare dacă nu se conformează.

Număr record de infectări zilnice în Ungaria, după începerea şcolii

După reluarea cursurilor, la începutul lunii septembrie, Ungaria înregistra 365 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări zilnice raportat până în prezent, de la debutul pandemiei, notează Reuters.

Mai exact, numărul persoanelor infectate a crescut de la câteva sute la 2.100 (raportarea din 2 septembrie), experții în sănătate preconizînd o creştere a numărului de infectări în săptămânile următoare, odată cu reluarea cursurilor în școli.

În acest context, Guvernul premierului Viktor Orban a decis închiderea graniţelor pentru cetăţenii străini, exceptând cetăţenii din celelalte state din Grupul de la Vişegrad (Cehia, Slovacia şi Polonia), care pot furniza un test negativ de COVID-19 de mai puţin de cinci zile pentru intrarea pe teritoriul Ungariei.

Tags: