Premiul Nobel 2020 pentru Pace a fost acordat Programului Alimentar Mondial al ONU

Premiul Nobel 2020 pentru Pace a fost acordat Programului Alimentar Mondial al ONU

Premiul Nobel pentru Pace 2020 a fost decernat vineri, 9 octombrie 2020. În acest an, a fost acordat pentru Programul Alimentar Mondial (PAM), al Națiunilor Unite (ONU).

Programul Alimentar a fost premiat pentru „eforturile de luptă împotriva foametei, pentru contribuția la ameliorarea condițiilor de pace în zonele afectate de conflicte și pentru faptul că a jucat un rol principal în eforturile care vizează împiedicarea utilizării foametei ca armă de război”, a transmis Berit Reiss, președintele comitetului Nobel.

Donald Trump și Vladimir Putin, nominalizați la Premiul Nobel 2020

Peste 300 decandidați au fost în 2020 la Premiul Nobel pentru Pace. Printre nominalizați s-au numărat și Greta Thunberg, Julian Assange, Angela Merkel, OMS, Donald Trump și Vladimir Putin.

Premiul Nobel, înființat de către omul de știință Alfred Nobel în 1895, este unul dintre cele 6 premii care se acordă anual: chimie, fizică, literatură, medicină, psihologie, științe economice.

În ultimii ani, Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat lui: Abiy Ahmed Ali (2019), Denis Mukwege și Nadia Murad (2018), Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare (2017), Juan Manuel Santos (2016), Cvartetul pentru Dialog Național (2015), Kailash Satyarthi și Malala Yousafzai (2014), Organizația pentur Interzicerea Armelor Chimice (2013), Uniunea Europeană (2012).

Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)