Presa germană, despre anunțul României privind imigranții: “Opozanții culturii ospitaliere. Frica de necunoscut – acestea sunt statele care refuză refugiații”

Presa germană, despre anunțul României privind imigranții: “Opozanții culturii ospitaliere. Frica de necunoscut - acestea sunt statele care refuză refugiații”
Foto: Focus.de

Înverșunarea oficialilor români de a nu primi mai mult de 1.800 de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa în tabere din țara noastră a stârnit reacția presei germane.

Portalul  nachrichten.de dezbate această pe larg această temă într-un editorial intitulat “Opozanții culturii ospitaliere. Frica de necunoscut – acestea sunt statele care refuză refugiații”.

“Aceste state se ascund după motive istorice și culturale”, scriu jurnaliștii de la nachrichten.de, citați de mariustuca.ro.

Un alt exemplu este cel al revista germană Focus. Aceasta arată cu degetul spre statele est-europene care se opun primirii sirienilor.

“În timp ce Germania este lăudată pentru atitudinea sa față de criza refugiaților, se înmulțesc criticile față de alte state. În special țările din Estul Europei refuză să accepte refugiații”, se arată într-un articol al revistei, care publică și lista țărilor care refuză planul lui Junker.

”Președintele României, Klaus Iohannis, s-a opus cotelor obligatorii. Țara s-a angajat benevol să primească aproximativ 1.800 de refugiați. Nu vrea să accepte mai mulți. Ca și în cazul Bulgariei, România își întărește securitatea granițelor. Ambele țări UE nu aparțin de spațiul Schengen”, mai scrie sursa citată.

Jurnaliștii germani spun în cor că țările est-europene care nu sunt de acord cu planul Bruxelles-ului de redistribuire a imigranților se ascund după motive istorice.