Președintele Americii se apără în scandalul privind plățile efectuate către presupusele amante! Trump: Plățile au fost legale

Președintele Americii se apără în scandalul privind plățile efectuate către presupusele amante! Trump: Plățile au fost legale

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, susține că plățile efectuate, în timpul campaniei electorale din 2016, pentru ca presupusele foste amante să păstreze tăcerea în privința relațiilor pe care le-au avut cu liderul de la Casa Albă, au fost absolut legale, fiind vorba despre o simplă tranzacție privată, anunță AFP citat de Daily Mail.

Este prima reacție a președintelui american asupra acestui caz, după ce vineri procurorul federal al New York-ului a publicat o serie de documente judiciare, care pun pentru prima oară în speță aceste plăți către Karen McDougal, o playmate a revistei Playboy, și Stormy Daniels, o actriță de filme pentru adulți.

În acest context, procurorul federal a cerut o perioadă de închisoare „substanțială” pentru Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, care a pledat vinovat în august pentru fraudă bancară și încălcarea legislației privind finanțarea campaniilor electorale. Infracțiunile recunoscute au luat naștere ca urmare a plăților către cele două femei, care susțin că ar fi întreținut relații sexuale cu Donald Trump, astfel încât acestea să păstreze tăcerea.

„Democrații nu pot găsi absolut nimic care să lege Rusia de campania electorală a lui Trump după mărturia depusă de James Comey. Absolut nimic…Nicio înțelegere, scrie Fox News. Asta pentru că nu a existat NICIO ÎNȚELEGERE. Prin urmare, democrații se leagă de o simplă tranzacție privată, pe care o numesc în mod eronat o contribuție la campanie (…) Dacă a existat vreo eroare, este responsabilitatea avocatului, nu a mea”, a spus Donald Trump, pe Twitter, acuzându-l pe fostul său avocat că „pur și simplu minte pentru a-și reduce sentința”, spunând totodată că această anchetă este o „simplă vânătoare de vrăjitoare”.

Așadar, procurorii susțin că liderul de la Casa Albă, numit „Individul 1” în documentele Curții, ar fi fost direct implicat în ordinul dat lui Cohen pentru ca acesta să efectueze plățile ilegale către Stormy Daniels și Karen McDougal, astfel încât să se asigure că vor păstra tăcerea despre presupusele relații sexuale.

Mai mult decât atât, procurorii susțin că plățile au fost făcute cu intenția de a influența rezultatul alegerilor, devenind practic contribuțiie nedeclarate de campanie.

De partea cealaltă, Trump insistă că, chiar și dacă plățile ar fi fost ilegale, acestea ar reprezenta subiectul unei spețe civile.