Președintele Băsescu, întâmpinat cu muzică lăutărească în Slovacia

Președintele Băsescu, întâmpinat cu muzică lăutărească în Slovacia
Preşedintele Traian Băsescu a condamnat xenofobia şi rasismul care riscă să reapară în spaţiul European. Aflat în cea de-a doua zi a vizitei în Slovacia, şeful statului român le-a vorbit localnicilor despre...

Preşedintele Traian Băsescu a condamnat xenofobia şi rasismul care riscă să reapară în spaţiul European. Aflat în cea de-a doua zi a vizitei în Slovacia, şeful statului român le-a vorbit localnicilor despre soldaţii români care sunt înmormântaţi pe teritoriul ţării lor.

Traian Băsescu a avut parte şi de emoţii. Gazdele l-au întâmpinat cu o melodie românească, interpretată de o româncă.

Gazdele slovace au ales melodia consacrată de interpretarea lui Gabi Lunca,”Pomule, de ce te-apleci”, pentru a fi cântată de o româncă, la Bratislava, în semn de respect pentru preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a fost vizibil emoţionat.

Preşedintele a mai avut parte de o surpriză plăcută: o admiratoare din Slovacia de 69 de ani a rugat reporterii care transmiteau în direct ceremonia să o ajute să intre în legatură cu președintele român. Susținătoarea lui Băsescu avea la ea o fotografie a acestuia și a declarat că a fost în România de două ori.

Traian Băsescu a avut şi o scurtă alocuţiune pe scena din Slovacia.

”Armata slovacă, armata română , partizani slovaci, români, au contribuit la eliberarea Slovaciei de sub jugul fascist. Aici, pe teritoriul Slovaciei, sunt 11.000 de militari români căzuți la datorie pentru libertatea Europei. Istoria celui de-Al Doilea Război Mondial ne-a învăţat un lucru: să respingem din tot sufletul xenofobia, rasismul. Sunt elemente care astăzi încep din nou să apară cu vitalitate pe teritoriul Europei”, a spus președintele.

Astfel, şeful statului a ținut să precizeze că avem obligaţia să luptăm împotriva acestor fenomene. S-au împlinit 69 de ani de la eliberarea Republicii Slovacia de sub ocupaţia nazistă în cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cu participarea trupelor române.

Basescu, primit pe muzica Gabrielei Lunca in Slovacia

Embed:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”