Președintele Consiliului European, Donald Tusk, martor într-un dosar de spionaj

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, martor într-un dosar de spionaj
Foto: irishtimes.com

Președintele Consilului European, Donald Tusk a depus miercuri mărturie în fața procurorilor la Varșovia, într-o investigație asupra a fost doi șefi contrainformații militare, potrivit Yahoo.

Tusk trebuia să fie audiat cu ușile închise în același dosar în luna martie, dar nu s-a putut prezenta la audieri din cauza unor sarcini ce impuneau prezența sa la Parlamentul European.

Potrivit presei poloneze, Donald Tusk este audiat pentru o investigație privind suspiciuni de implicare a serviciului rusesc de informații, FSB, în dezastrul aerian din 2010, în care președintele polonez Lech Kaczynski a murit. Donald Tusk era momentul respecit primul-ministru al Poloniei.

Înainte de a pleca la audierile din Varșovia, Donald Tusk a declarat miercuri pentru reporteri că audierile "fac parte dintr-o politică de vânătoare de vrăjitoare".

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)