Președintele Emmanuel Macron, amenințat de Al Qaida, după republicarea caricaturilor cu Mahomed în Charlie Hebdo. Mobilizare fără precedent a jurnaliștilor

Președintele Emmanuel Macron, amenințat de Al Qaida, după republicarea caricaturilor cu Mahomed în Charlie Hebdo. Mobilizare fără precedent a jurnaliștilor
Foto: Hepta - DPA Images / Tobias Hase

Mai multe instituții media din Franța manifestă solidaritate pentru Charlie Hebdo, care a republicat controversatele caricaturi cu Mahomed. Între timp, au apărut noi amenințări teroriste, care au ajuns inclusiv la președintele Emmanuel Macron.

Marika Bret, directorul de resurse umane al publicației Charlie Hebdo, a fost evacuată de la domiciliul său, din cauza amenințărilor. Informații cu privire la tensiunea din Franța au fost dezvăluite de către Riss (n.r. Laurent Sourisseau), directorul Charlie Hebdo, într-odeclarație pentru France Presse.

„După republicarea caricaturilor cu Mahomed la 2 septembrie 2020, Charlie Hebdo a fost din nou amenințat de organizațiile teroriste. Amenințări care constituie o adevărată provocare în plin proces al atentatelor din ianuarie 2015. Amenințări care merg dincolo de Charlie, întrucât vizează toată mass-media și chiar pe președintele Republicii”, a declarat Riss.

Directorul Charlie Hebdo: „Este o mobilizare istorică a mass-media franceze”

Directorul Charlie Hebdo a subliniat în scrisoarea sa importanța solidarizării jurnaliștilor din Franța.

„Graţie unei mobilizări istorice a mass-media franceze, care publică împreună astăzi această scrisoare adresată concetăţenilor noştri, dorim să transmitem un mesaj puternic pentru a ne apăra concepţia despre libertatea de expresie dar, dincolo de aceasta, libertatea tuturor cetăţenilor francezi”, a mai declarat oficialul.