Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte vrea ca persoanele care îi infectează cu coronavirus pe alţii, iar respectivii mor, să fie acuzate de crimă

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte vrea ca persoanele care îi infectează cu coronavirus pe alţii, iar respectivii mor, să fie acuzate de crimă
Foto: Hepta - Zuma Press / Rouelle Umali

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că nu exclude posibilitatea ca persoanele care ştiu că sunt infectate cu coronavirus, dar nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere.

Rodrigo Duterte susține încă o propunere în stilul caracteristic, în contextul pandemiei de coronavirus

Propunerea a venit din partea lui Salvador Panelo, principalul său consilier pe probleme juridice.

„Dacă omul ştie că are coronavirus, dar a ieșit din casă și a infectat pe altcineva, fapt ce a dus la decesul respectivei persoane, atunci este vorba de omor calificat”, a spus Panelo, potrivit Inquirer.

„Dacă el ştie că este infectat cu noul tip de coronavirus şi se comportă cu nepăsare, după cum a spus Panelo, acest lucru ar putea deveni omucidere”, a fost de acord Duterte.

Anterior, președintele Filipinelor a spus că vrea să găsească o lege prin care să fie trimiși la închisoare cei care nu respectă carantina. El i-a amenințat cu detenția și pe cei care participă la acțiuni în masă.

În Filipine au fost depistate pozitiv cu coronavirus peste 1,27 milioane de persoane, din care 1,18 milioane s-au vindecat și 21.900 au decedat. Țara a aprobat ultilizarea vaccinurilor anti-COVID-19 Pfizer – BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson & Johnson), Sputnik V (rusesc), cel chinezesc produs de Sinovac şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.