Președintele Israelului, în Parlamentul de la București: România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului (VIDEO)

Președintele Israelului, în Parlamentul de la București: România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului de la București că România este un stat prieten al poporului evreu și al Israelului în lupta cu antisemitismul. Reuven Rivlin se află de marți într-o vizită oficială în țara noastră, în cadrul a avut deja întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Florin Cîțu.

Președimtele Israelului, discurs în Parlamentul României

„România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului, stat evreiesc şi democratic, în care tot cetăţenii sunt egali în drepturile lor”, a declararat președintele Israelului.

Referindu-se la situația de securitate din Orientul Mijlociu, Reuven Rivlin, a susținut că Israelul ”acceptă critica la obiect”, dar nu poate accepta ”încercări de subminare şi de a şubrezi dreptul nostru de existenţă prin uz ilicit de mijloace violente şi exploatând legislaţia internaţională, interpretată de parcă ar permite lovire în Israel”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Reuven Rivlin:Nu avem niciun război cu Islamul sau cu popoarele arabe din Orientul Mijlociu sau din toată lumea

„Nu avem niciun război cu Islamul sau cu popoarele arabe din Orientul Mijlociu sau din toată lumea. Noi luptăm, într-adevăr, cu forţele întunecate, care încearcă să impună teroare şi să extermine pe oricine se opune lor şi, în special, Statul Israel şi locuitorii săi. Regimul terorist iranian şi colaboratorii săi din Liban şi din Gaza se străduiesc să submineze însăşi existenţa noastră iar Israelul are dreptul şi datoria, aş zice eu, de a-şi apăra cetăţenii, să-şi apere cetăţenii de ameninţare nucleară, de atacuri cu rachete, de ameninţare cu teroare”, a mai spus președintele Israelului.

În declarația de presă susținută, marți, la finalul întrevederii cu omologul său israelian, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre relațiile bune dintre cele două state și despre inițiativele României în privința combaterii antisemitismului.

”Între România și statulIsraelexistă relații privilegiate cu caracter strategic, fundamentate pe legături solide de ordin istoric, cultural și uman.

O contribuție esențială la crarea acestei relații speciale o au cele două comunități cărora le adresez un gând bun și cu acest prilej. Suntem îndatorați comunității originarilor din România pentru aprecierea de care țara noastră se bucură înIsraelîn cele mai diverse domenii – tehnic, medical, artistic, sportiv. Comunitatea evreiască din România are un rol foarte activ și dinamic, menținând o apropiere constantă de societatea israeliană”, a spus Klaus Iohannis.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”