Președintele Mexicului a intrat în Cartea Recordurilor, datorită unui program de economisire a curentului electric

Președintele Mexicului a intrat în Cartea Recordurilor, datorită unui program de economisire a curentului electric
Președintele Mexicului, Felipe Calderon, a intrat în Cartea Recordurilor datorită unui program de economisire a energiei electrice. Prin acesta, un număr record de aproape 23 de milioane de becuri care economisesc...

Președintele Mexicului, Felipe Calderon, a intrat în Cartea Recordurilor datorită unui program de economisire a energiei electrice. Prin acesta, un număr record de aproape 23 de milioane de becuri care economisesc energie au fost instalate gratuit pe tot teritoriul țării, prin intermediul Programului de Lumină Sustenabilă, relateză cotidianul mexican El Economista în ediția on-line de joi.

După ce a primit certificatul din partea Guinness World Record, președintele a început următoarea fază a ambițiosului program, prin care plănuiește să schimbe alte 23 de milioane de becuri incandescente cu unele economice. Calderon estimează că, până la sfârșitul celei de-a doua etape, va fi schimbat 47 de milioane de becuri, doborând astfel recordul obținut anterior chiar de el însuși.

Ultima oră
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)