Preşedintele PE, Martin Schultz, înainte de întâlnirea cu Ponta: UE este "prea tăcută" privind situaţia din România. Voi discuta cu Hollande

Preşedintele PE, Martin Schultz, înainte de întâlnirea cu Ponta: UE este "prea tăcută" privind situaţia din România. Voi discuta cu Hollande

Preşedintele socialist al Parlamentului European, Martin Schulz, consideră că Uniunea Europeană este „puţin prea tăcută” în legătură cu situaţia din România, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, conform unui interviu acordat ziarului Le Monde, relatează Mediafax.

„Voi discuta cu preşedintele Franţei, François Hollande, în contextul în care Consiliul UE este prea tăcut, din punctul meu de vedere”
, a declarat Martin Schulz înainte de a merge în vizită la Paris.

„Comisia Europeană trebuie să îşi facă treaba. Trebuie să evalueze, să facă propuneri, să verifice dacă sunt încălcate normele de drept europene. Un prim-ministru care are o largă majoritate poate schimba Constituţia ţării sale, dar nu poate lua măsuri care să intre în contradicţie cu regulile şi valorile noastre”, afirmă social-democratul german.

„Înlocuirile rapide care au avut loc în fruntea mai multor instituţii din România sunt cel puţin stupefiante. La fel ca şi tentativa, aparent structurată şi planificată, de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Este foarte dubios din punct de vedere politic, dar este legal”, adaugă preşedintele PE, membru în Consiliul de conducere al Partidului Social Democrat din Germania şi fost lider al grupului social-democraţilor din PE.

Declaraţia lui Martin Schulz vine cu câteva ore înainte ca acesta să se întâlnească cu premierul român, Victor Ponta.

Victor Ponta a plecat, miercuri, la Bruxelles, unde are programate întâlniri cu Martin Schultz, președintele Parlamentului European, președintele Consiliului European, Herman van Rumpuy și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.