Președintele SUA dezminte legăturile cu infracțiunile avocatului condamnat! Trump: Pentru asta sunt plătiți

Președintele SUA dezminte legăturile cu infracțiunile avocatului condamnat! Trump: Pentru asta sunt plătiți
sursă foto: yesimright.com

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, se apără după ce fostul său avocat a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarele privind campania prezidențială a anului 2016, și spune că nu i-a spus niciodată lui Cohen „să încalce legea”, relatează Reuters.

Declarația liderului de la Casa Albă vine la doar o zi după ce Michael Cohen, fostul său avocat, a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni financiare, care includ plata a două femei care susțin că au întreținut relații extraconjugale cu Donald Trump, astfel încât acestea să păstreze tăcerea în campania din 2016.

Mai mult decât atât, Trump a negat orice legături cu infracțiunile pentru care Cohen a fost găsit vinovat, și a spus că acesta a pledat vinovat doar „pentru a-l pune pe președinte într-o poziție umilitoare, precum și pentru a primi o pedeapsă mai mică, cum s-a și întâmplat”.

„Nu l-am pus niciodată pe Cohen să încalce legea. El era avocat, deci se presupune că ar fi trebuit să știe legea. Se numește «sfat juridic», iar avocatul are o mare reponsabilitate dacă se comite o greșeală. Pentru asta sunt plătiți. Cohen a fost găsit vinovat pentru multe acuzații care n-aveau legătură cu mine”, a spus Donald Trump.