Președintele turc vrea să extindă palatul de 1.000 de camere, inaugurat în luna octombrie

Președintele turc vrea să extindă palatul de 1.000 de camere, inaugurat în luna octombrie
Foto: balkaneu.com

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan plănuiește să extindă controversatul palat din capitală, construit luna trecută, adăugându-i o reşedinţă cu 250 de camere, afirmă Camera Arhitecţilor din Ankara, citată de AFP.

„Reşedinţa în care va locui preşedintele urmează să fie extinsă pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, cu o reşedinţă de 250 de camere”, declarat joi preşedintele Camerei Tezcan Karakus Candan

Inaugurat luna trecută, noul „Palat Alb” al lui Erdogan este obiectul unei polemici, din cauza mărimii şi preţului, clădirea cu 1.000 de camere acoperind o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi la sol și fiind evaluată la 615 milioane de dolari (aproximativ 490 de milioane de euro).

Proiectul a primit și criticile opoziției, care a comparat construcția cu cea a ultimului preşedinte comunist al României Nicolae Ceauşescu.

De partea sa, Erdogan, care a preluat președinția Turciei în urmă cu câteva luni, după ce a fost premier timp de 12 ani, a afirmat că acest palat aparţine „poporului turc” şi că simbolizează vitalitatea „noii Turcii”.