Prima întâlnire dintre Donald Trump și liderii europeni, marcată de divergențe legate de Rusia

Prima întâlnire dintre Donald Trump și liderii europeni, marcată de divergențe legate de Rusia

Prima întâlnire dintre președintele american Donald Trump și liderii europeni a fost marcată de divergenție în ceea ce privește Rusia și subiectul comerțului internațional, informează AFP, potrivit HotNews.ro.

Președintele Consiliului European Donald Trusk a avut joi o întrevedere de peste o oră cu liderul de la Casa Albă, după care celor doi li s-a alăturat și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după care a avut loc și o reuniune extinsă la care au participat, printre alții, președintele Parlamentului European Antonio Tajani și șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

"Nu sunt 100% sigur că putem afirma azi, eu și domnul președinte, că avem o poziție comună, o opinie comună în privința subiectului Rusia", a declarat Donald Trusk la finalul întâlnirii.

"Am discutat despre politica externă, climat și relațiile comerciale. (…) Sentimentul meu este că suntem de acord în numeroase subiecte, în primul rând și în special în privința contraterorismului", a adăugat Tusk.

Președintele Consiliului Euopean a mai precizat că opiniile Bruxellesului se află pe aceeași linie cu cele ale Washingtonului când vine vorba despre conflictul din Ucraina și că "anumite chestiuni rămân deschise precum climatul și comerțul".

Ultima oră