Prima reacție a companiei AstraZeneca, în contextul scandalului reacțiilor adverse

Prima reacție a companiei AstraZeneca, în contextul scandalului reacțiilor adverse
FOTO: Hepta.ro

Grupul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca a oferit prima reacție oficială, după efectele adverse constatate la pacienți din mai multe state, în urma injectării serului anti-COVID-19 dintr-un lot suspect, respectiv după suspendarea utilizării dozelor.

Vineri, 12 martie, cei de la AstraZeneca au datasigurărică „nu există nicio probă a unui risc agravat” de formare a unor cheaguri de sânge, relatează AFP.

„În realitate, datele cu privire la acest tip (n.r. – de problemă medicală) sunt mult mai slabe la cei care sunt vaccinaţi, în comparaţie cu aşteptările în rândul populaţiei în ansamblul său”, se arată în comunicatul AstraZeneca.

OMS: Nu există motive de a nu utiliza vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că „nu există vreun motiv pentru a nu utiliza” vaccinul de la AstraZeneca, după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea serului, informează Agerpres.

„Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca”, a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS.