Primarul actual al Moscovei, Serghei Sobianin, câștigă alegerile locale cu 52,5% din voturi – exit poll

Primarul actual al Moscovei, Serghei Sobianin, câștigă alegerile locale cu 52,5% din voturi - exit poll
Actualul primar al capitalei ruse, Serghei Sobianin, a câștigat un nou mandat, obținând 52,5% din voturile de la alegerile locale ce au avut loc duminică. Sobianin, care a beneficiat de susținerea...

Actualul primar al capitalei ruse, Serghei Sobianin, a câștigat un nou mandat, obținând 52,5% din voturile de la alegerile locale ce au avut loc duminică.

Sobianin, care a beneficiat de susținerea președintelui Vladimir Putin, l-a învins pe opozantul său Aleksei Navalnîi, care a obținut 29,1% din voturi, potrivit rezultatelor de la exit poll.

Un alt sondaj, realizat de institutul Vtsiom, apropiat puterii, îl creditează pe Sobianin cu 53 la sută, faţă de 32 la sută Navalnîi. Echipa de campanie a lui Aleksei Navalnîi a declarat însă, duminică seara, că va fi un al doilea tur al alegerilor municipale din Moscova.

„Sondajele noastre la ieşirea de la urne arată că va fi un al doilea tur”, a declarat şeful echipei de campanie Leonid Volkov, după închiderea urnelor, la ora 20.00 (19.00 ora României), afirmând că Seghei Sobianin a obţinut doar 46 la sută faţă de 35,6 la sută Navalnîi.