Primul lockdown total în Bavaria. Autoritățile au dispus măsuri anticoronavirus fără precedent în landul german. „După Crăciun, ar fi fost prea târziu”

Primul lockdown total în Bavaria. Autoritățile au dispus măsuri anticoronavirus fără precedent în landul german. „După Crăciun, ar fi fost prea târziu”
Foto: Hepta - DPA Images / Friso Gentsch

Măsuri anticoronavirus fără precendent au fost luate, duminică, de autoritățile din Bavaria. Decidenții au dispus închiderea landului, interzicerea circulației pe timp de noapte, acolo unde rata de infectare e foarte mare, și ieșirea din case pe timp de zi doar din motive foarte bine întemeiate. Forțele de poliție vor fi suplimentate în zonele cu incidență mare a cazurilor de COVID-19 și se vor face mai multe controale în magazine. Angajatorii sunt încurajați să dispună lucrul de acasă. Cursurile se vor desfășura alternativ. Măsurile urmează să fie adoptate de Parlamentul local și să intre în vigoare miercuri. Ele ar putea fi ridicate abia pe 4 ianuarie 2021.

Noi măsuri anticoronavirus în Bavaria, Germania

Markus Söder, premierul landului Bavaria, a susținut că vaccinul dă speranță, dar „nu este un leac miraculos”. Tocmai de aceea, e nevoie de reguli stricte. Söder a admis că noile reguli sunt dificile și extrem de stricte, dar a insistat că e nevoie de ele pentru a ține sub control epidemia. Oficialul a mai precizat că regulile vor intra în vigoare înainte de Crăciun, pentru că ulterior ar fi fost prea târziu.
În zonele cu rată mare de infectare, circulația pe timpul nopții va fi interzisă în intervalul 21.00 – 05.00.

La nivelul întregii Bavarii, chiar și pe timpul zilei, oamenii vor putea ieși din case numai din motive întemeiate. Cursurile se vor desfășura alternativ. Angajatorii ar trebui să dispună lucrul de la domiciliu.

Magazinele vor rămâne deschise, au anunțat autoritățile, dar se vor face mai multe controale. Consumul de alcool în locurile publice din Bavaria va fi interzis. „Micul trafic de frontieră” va fi restricționat.

La căminele de îngrijire și cele de bătrâni va fi permisă o singură vizită pe zi. Va putea veni doar o persoană, care va trebui să aibă un test COVID-19 negativ asupra sa și să poarte mască. Angajații trebuie testați de două ori pe săptămână și să poarte și ei măști.

Forțele armate și poliția vor fi mult mai prezente în zonele cu rata mare de infectare.

Restricțiile nu vor fi ridicate de Crăciun și de Revelion, cum s-a anunțat inițial, ci doar de Crăciun, în perioada 23 – 26 decembrie.

Parlamentul de stat va decide marți asupra regulilor hotărâte acum. Ele ar urma să intre în vigoare miercuri și să fie valabile până pe 4 ianuarie.

Media germană notează că măsurile ar putea fi extinse la nivelul întregii țări.

Ultima oră
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză