Principalul lider politic din Polonia cere măsuri împotriva marșurilor LGBTQ+. Ideologia de gen și valorile creștine, în centrul campaniei pentru legislativele din 13 octombrie

Principalul lider politic din Polonia cere măsuri împotriva marșurilor LGBTQ+. Ideologia de gen și valorile creștine, în centrul campaniei pentru legislativele din 13 octombrie
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului polonez de guvernământ, PiS, cere să fie susținute familia naturală și valorile catolice în fața ofensivei mișcării LGBTQ+, făcând apel ca Polonia să reziste la acest „teatru ambulant” de genul marșurilor gay, potrivit Reuters preluat de Agerpres.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU …E EXTREM DE DUREROS

„Această ofensivă puternică, acest teatru ambulant care apare în diferite oraşe pentru a provoca (…), noi suntem cei cărora acest lucru le face rău, el trebuie demascat şi înlăturat”, iar legea trebuie aplicată deplin, a spus Kaczynski, citat de agenţia Reuters, la un eveniment de campanie electorală în oraşul Stalowa Wola.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Liderul formaţiunii conservatoare PiS l-a lăudat în intervenţia sa pe Arhiepiscopul catolic al Cracoviei, care la începutul acestei luni a denunţat „ciuma curcubeului” ce ameninţă „sufletele, inimile şi minţile” polonezilor.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! METODA PRIN CARE MIHAI CONSTANTINESCU VA FI SCOS DIN COMĂ, DE CĂTRE MEDICI. NU E GLUMĂ!

„Noi trebuie să trăim în libertate şi să nu acceptăm tot ce se întâmplă la vest de frontierele noastre (…), unde libertatea este în curs de eliminare”, a mai spus Kaczynski.

Viziunea asupra acestor valori sociale a devenit principala temă de campanie, înaintea alegerilor legislative din 13 octombrie. Subiectele centrale sunt multitudinea de campanii LGBTQ+, reacțiile Bisericii Catolice vizavi de acestea, minoritățile sexuale, familia tradițională și ideologia de gen.

Un marş „gay pride” desfăşurat în iulie în oraşul Bialystok a fost marcat de violenţe după ce participanţii au fost atacaţi de contra-manifestanţi. Prin urmare, un alt marş de acelaşi fel care a avut loc luna aceasta în oraşul Plock s-a desfăşurat sub protecţia poliţiei.