Care este starea prinţului Philip al Marii Britanii după operaţie. Anunţul Casei Regale

Care este starea prinţului Philip al Marii Britanii după operaţie. Anunţul Casei Regale

Prinţul consort Philip al Marii Britanii (96 de ani), soţul reginei Elizabeth a II-a, se simte bine după intervenţia chirurgicală suferită la un şold miercuri, la un spital din Londra, a anunţat biroul de presă de la palatul Buckingham.

Ducele de Edinburgh a fost internat, marţi, la Spitalul King Edward VII din Londra, pentru o intervenţie chirurgicală planificată la un şold, potrivit unui comunicat transmis la momentul respectiv de Casa regală britanică, potrivit AFP, citat de Mediafax. Astfel, intervenţia chirurgicală a fost un succes şi prinţul Philip „înregistrează progrese satisfăcătoare în această etapă“, au anunţat reprezentanţii Casei Regale. În acelaşi comunicat se menţionează că prinţul consort va mai rămâne internat câteva zile.

Prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, s-a retras din viaţa publică anul trecut, dar, de atunci, a mai apărut la câteva evenimente oficiale alături de regina Elizabeth a II-a. Prinţul a lipsit, însă, de la slujba de Paşti, săptămâna trecută, pentru că avea dureri la un şold. Prinţul Philip a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, pentru diverse probleme de sănătate. În iunie 2017, prinţul a fost spitalizat două nopţi, pentru a fi îngrijit din cauza unei „infecţii legate de o patologie existentă“. Prinţul consort şi regina au sărbătorit 70 de ani de căsătorie în noiembrie 2017.