Procesul în scandalul Vatileaks, pe ultima sută de metri. Care este deznodământului cazului în care Vaticanul a dat în judecată cinci persoane

Procesul în scandalul Vatileaks, pe ultima sută de metri. Care este deznodământului cazului în care Vaticanul a dat în judecată cinci persoane
foto: wreporter.com

Procesul în scandalul Vatileaks a ajuns pe ultima sută de metri. Procurorii urmează să prezinte rechizitoriul şi să marcheze astfel debutul pledoariilor în cadrul procesului în care Vaticanul a dat în judecată cinci persoane, inclusiv doi jurnaliști de investigație pentru publicarea de documente și informații confidențiale, arată B1 TV.

În afară de cei doi jurnalişti care au publicat cărți despre scandalurile din sânul Bisericii Catolice pe baza documentelor scurse, printre acuzaţi se numără fostul secretar al Comisiei pentru organizarea structurilor economice și administrative ale Sfântului Scaun, un consilier şi un alt angajat al acestei comisii.

Vaticanul este un stat suveran, cu propriul sistem judiciar, iar în cazul în care vor fi găsiți vinovați, cei cinci acuzaţi riscă între patru și opt ani de închisoare.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)