Procurorii din Republica Moldova au cerut 19 ani de închisoare pentru fostul premier Vlad Filat

Procurorii din Republica Moldova au cerut 19 ani de închisoare pentru fostul premier Vlad Filat

Procurorii moldoveni ce intrumentează cazul în care fostul premier Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă și trafic de influența au cerut judecătorilor să îl condamne la 19 ani de închisoare.

"Ca acuzator de stat, având în vedere probele și declarațiile, am solicitat 19 ani de închisoare', a comunicat, după ședința în care au fost susținute dezbaterile judiciare, procurorul Adriana Bețișor, potrivit Agerpres. Cazul acestuia a pornit după ce omul de afaceri a denunțat că i-ar fi dat bani si bunuri în valoare de 250 de miliarde de dolari pentru anumite privilegii, acuzație negată de Vlad Filat, care se consideră victimă a unei răfuieli politice, și că sentința vine la comanda influentului afacerist si politician Vlad Plahotniuc.

Vlad Filat a fost și miercuri prezent în instantă, după ce cu o zi în urmă leșinase în sala de judecată ca urmare a deteriorării stării de sănătate după 20 de zile de greva foamei și înăspirea condițiilor de detenție.

Conform unui document al Departamentului Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova, fostul premier a renunțat marți la greva foamei, iar starea sa de sănătate este sadisfăcătoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)