Producătorii europeni de automobile cer Comisiei Europene să nu reacționeze exagerat în scandalul Volswagen

Producătorii europeni de automobile cer Comisiei Europene să nu reacționeze exagerat în scandalul Volswagen
Foto: renasterea.ro

Într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene, producătorii europeni de automobile cer Bruxelului să nu reacționeze exagerat în scandalul Volkswagen, și mai ales, să nu pună sub semnul întrebării toate automobilele diesel fabricate, anunță mediafax.

Carlos Ghosn, directorul general al alianței Renaul-Nisan a trimis o scrisoare liderilor UE și asociației constructorilor auto europeni (ACEA) în care a susținut că nu toți producătorii de automobile cu motoare diesel au avut practici de “înșelăciune de mare amploare”, precum Volkswagen.

Ghosn a spus și că liderii europeni nu ar trebui să reacționeze exagerat la acest scandal, deoarece vânzările tuturor vehiculelor diesel vor fi afectate.

„Toţi producătorii au investit masiv în inovaţii, dezvoltarea de tehnologii diesel avansate care consumă mai puţin carburant, reducând astfel nivelul emisiilor” a scris Ghosn în scrisoarea pentru consiliul pentru competivitate al UE.

Acesta a adăugat în scrisoare și faptul că acest scandal a făcut ca a alertat producătorii de automobile să îmbunătățească testele autoturismelor în condiții normale de mers și că ar trebui evitate măsurile care ar ataca competivitatea sectorului auto.

Consiliu căruia i s-a adresat Ghosn, Consiliu european al competivității este format din miniștrii statelor membre sesponsabili cu comerțul, economia și industria. Acesta poate lua decizii la nivel european în cazul unor scandaluri din interiorul UE.

Ghosn a mai declarat și că schimbările majore pe care producătorii de automobile ar trebui să le ia în cazul noilor modele pentru nivelul emisiilor de oxid de nitrogen vor fi sesizabile abia după 2019, dar că producătorii vor putea aduce îmbunătățiri până la sfârșitul lui 2017.

Bas Eickhout, parlamentar european membru în comitetul pentru mediu a spus că tonul scrisorii este mult prea defensiv, arătând că scandalul VW nu a demonstrat nimic pentru producătorii de automobile.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)