Proiectele lui Nicușor Dan pentru București. Măsuri concrete de fluidizare a traficului, îmbunătățire a calității aerului și schimbare a rețelei de termoficare (VIDEO)

Proiectele lui Nicușor Dan pentru București. Măsuri concrete de fluidizare a traficului, îmbunătățire a calității aerului și schimbare a rețelei de termoficare (VIDEO)

Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, a explicat miercuri, pentru B1 TV, mai multe dintre proiectele pe care le are mai ales în ceea ce privește transportul din București și calitatea aerului. Acesta a dat asigurări că nu se va atinge de subvențiile la căldură și transportul în comun, așa cum a susținut în mod fals actualul Primar General. A mai spus că va avea grijă să desființeze majoritatea companiilor municipale înființate de Gabriela Firea, deoarece acestea mănâncă mulți bani. Cât despre sistemul de termoficare, Dan a afirmat că, pe termen scurt, nu poate decât se achiziționeze materialele pentru remedierea avariilor din această iarnă, urmând ca, în timp, să folosească banii europeni pentru a schimba rețeaua principală.

Nicușor Dan, proiecte legate de trafic și mediu

Candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei a declarat, pentru B1 TV, că dacă va câștiga scrutinul din 27 septembrie, va avea grijă să se folosească de banii europeni pentru a rezolva mai ales problemele ce țin de trafic și calitatea aerului. A și explicat o parte din proiectele sale în aceste domenii.

„Din fericire, suntem într-un context favorabil: începe un nou exercițiu financiar european 2021-2027 și există și acest fond de relansare a Uniunii. Deci există mulți bani disponibili pentru București. Putem să atragem două miliarde de euro, ceea ce-i consistent.

Există proiecte și putem să le luăm pe fiecare în parte. Pe trafic, trebuie să ajungem să reducem traficul și să avem un transport public care să fie fluid. Pentru asta există metroul de suprafață, care practic îți triplează lungimea metrolui. În parteneriat cu Guvernul, și există fonduri europene pentru asta. Marile parcări la intrarea în oraș conectate la transportul public, care-ți limitează traficul celor care locuiesc în afară și au job sau treburi în București. Bandă unică pentru transportul de suprafață și asta e conectată cu politica de parcări. Reabilitarea liniilor de tramvai și sunt fonduri europene. Semaforizarea inteligentă, la fel cu fonduri europene. Asta se poate face pe trafic într-un singur mandat.

Pe poluare trebuie să te duci pe tot ce înseamnă surse de poluare: traficul, gropile de gunoi care sunt legale și trebuie să respecte niște standarde pe care nu le măsoară nimeni acum, gropile de gunoi ilegale, care sunt sunt în București și pe care Poliția Locală nu le vede, trebuie să controlăm șantierele de construcții, că de acolo vine praf, și, mai ales, trebuie să facem spații verzi, adică să amenajăm spații verzi, nu cum a făcut primarul în funcție: prin aceste 6 PUZ-uri de sector urmează să dispară vreo 400 de hectare”, a explicat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dan, despre problemele rețelei de termoficare din București. Planuri pe termen scurt și lung

Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei a mai spus că, dacă va câștiga alegerile, va avea grijă să cumpere materialele pentru remedierea avariilor la rețeaua de termoficare ce sigur vor apărea în această iarnă. Asta se poate face pe termen scurt. Pe termen lung, va avea grijă să se foloseasă de cele 280 de milioane de euro, pe care și actuala administrație a Capitalei le are la dispoziție, dar nu le-a utilizat, pentru a schimba rețeaua principală.

„În iarna asta nu putem să facem decât un management de avarie, în sensul că trebuie să cumpărăm, din momentul în care ajungem la Primărie, materialele pentru avariile care știm că vor veni și echipamentele de detecție a avariilor, că acum oamenii se uită pe unde iese fumul. Deci asta e tot ce putem face iarna asta. Încă de acum patru ani erau disponibili 180, apoi 280 milioane euro, bani europeni, pentru a schimba rețeaua principală de termoficare, bani care nu au fost în stare să fie luați de actuala administrație. Banii trebuie luați și făcute acele lucrări”, a mai spus Dan, pentru B1 TV.

Nicușor Dan: Majoritatea companiilor municipale trebuie să dispară. NU renunț la subvenții

Întrebat ce trebuie să se întâmple cu companiile municipale înființate de actuala administrație Firea, Dan a răspuns: „Să dispară. Nu toate, de exemplu Termoenergetica a preluat RADET, care aintrat în faliment. Ea trebuie eficientizată”.

„Nu se pune problema să dispară transportul public. Apropo de dezinformările care circulă dintre primarul PSD, nu se pune problema ca subvențiile să dipară. Peste tot în lumea civilizată e o subvenție plătită de municipalitate, că transportul public reduce poluarea. Nu gratuitățile sunt problema, ele trebui să rămână așa cum sunt. Problema mare a STB e că nu e eficient, că nu e banda unică, nu se face curățenie, nu e aer condiționat peste tot și nu e atracție pentru cetățeni să îl folosească”, a mai explicat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane