Propaganda rusă folosește atacul cu dronă de luni al ucranenilor ca pretext pentru folosirea arsenalului nuclear

Propaganda rusă folosește atacul cu dronă de luni al ucranenilor ca pretext pentru folosirea arsenalului nuclear
Foto: pixabay.

Portalul rusesc topcor.ru menționează că sabotajul făcut astăzi de serviciile speciale ucrainene împotriva aerodromurilor rusești, care a inclus și o lovitură asupra unei baze a aviației strategice, oferă Federației Ruse pretextul „legitim” de a folosi armele nucleare împotriva Kievului.

Potrivit sursei citate, condițiile care determină posibilitatea folosirii armelor strategice de descurajare sunt precizate în articolul 19 din Decretul Președintelui nr. 355 din 02 iunie 2020, citează Defense Romania.

“Atacul inamicului asupra unor obiective de stat sau militare de importanță critică, a căror scoatere din funcțiune poate duce la perturbarea acțiunilor Forțelor Nucleare” se arată la paragraful “c” al articolului 19 din Decretul președintelui Federației Ruse nr. 355.

Ucrainenii au atacat un aerodrom cu bombardiere strategice

Armata rusă a confirmat atacul cu dronă asupra bazei uneia dintre componentele triadei nucleare rusești – aerodromului din Engels – unde sunt dislocate bombardierele strategice purtătoare de rachete de tip Tu-95MS și Tu-160.

Propaganda rusă susține că recentul atac se încadrează în paragraful menționat mai sus al documentului privind fundamentele politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare și ar oferi Kremlinului pretextul pentru folosirea arsenalului nuclear asupra țării vecine.

Urmăriți B1TV.ro și pe