Isterie în Ucraina cauzată de coronavirus: Autobuzele cu cetățenii evacuați din China, atacate cu pietre / Ministrul Sănătății intră în carantină alături de suspecți

Isterie în Ucraina cauzată de coronavirus: Autobuzele cu cetățenii evacuați din China, atacate cu pietre / Ministrul Sănătății intră în carantină alături de suspecți
Foto: captură video

Epidemia de coronavirus care a ucis peste 2.000 de persoane în China provoacă incidente complet ireale. Zeci de ucrainieni au organizat baricade cărora le-a dat foc și au atacat cu pietre autobuzele în care erau transportați persoanele evacuate dinn China.

45 de ucraineni și 27 de cetățeni străini au fost aduși joi cu avionul din China, chiar din Wuhan, metropola chineză considerată epicentrul epidemiei mortale. Aceștia urmau să fie duși cu 6 autobuze la sanatoriul din Novi Sanjari, din centrul regiunii Poltava, pentru a fi ținuți în carantină timp de 14 zile.

Doar că locuitorii acestui orășel de 10.000 de persoane din zona Poltava nu sunt de acord cu primirea acestora de frica răspândirii epidemiei în comunitatea lor. Aceștia au încercat să oprească autobuzele, fiind nevoie de jandarmi și blindate pentru ca situația să nu escaladeze.

Atacul protestatarilor a venit în ciuda faptului că ministrul Sănătății a arătat că niciuna din persoanele transportate nu a contractat coronavirusul ci este vorba doar de o perioadă de carantină.

Premierul Oleksii Honciaruk, ministrul sănătății Zoriana Skalețka și ministrul de interne Arsen Avakov au venit de urgență la Novi Sanjari, în încercarea de a calma spiritele.

Într-o înregistrare video difuzată de presa locală, Avakov le spune protestatarilor: „Nu vorbim despre persoane infectate, vorbim de persoane sănătoase”. O persoană din public îi dă replica: „Până acum”.
Ministrul Sănătăţii a anunţat că va sta, în semn de solidaritate, în carantină alături de cele 72 de persoane evacuate din Wuhan.

Președintele Vladimir Zelenski le-a cerut oamenilor să dea dovadă de solidaritate și să nu uite că „toți suntem ființe umane”. Liderul de la Kiev le-a mai transmis protestatarilor că majoritatea celor aduși în țară sunt persoane tinere, care au copii, ca mulți dintre ei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe