Proteste de amploare în Paris. Autoritățile au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc (VIDEO)

Proteste de amploare în Paris. Autoritățile au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc (VIDEO)
Foto: RT

Parisul a fost scena unei demonstrații anticapitalism la doar o zi după ce Emannuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale, informează LaLibre.

Mii de oameni au scandat lozinci precum ”anticapitalişti”, ”urgenţă socială şi ecologică”, ”pentru drepturi egale împotriva unui precariat pe scară largă” şi ”Marx”.

Participanții au contestat reforma pieţei muncii introdusă de guvernarea socialistă şi redactată chiar de Macron pe vremea în care conducea Ministerul Muncii. Ei au răspuns astfel unui apel de mobilizare lansat de sindicatele Sud, Unef şi CGT, care nu au acceptat niciodată reforma în domeniul muncii introdusă anul trecut de către Guvernul Valls.

Ciocniri violente au izbucnit între protestatari şi forţele de ordine, care au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc.

Macron a promis în timpul campaniei electorale că va reforma din nou piaţa muncii, dar o asemenea măsură este contestată de sindicate.

Proteste de amploare în Paris. Autoritățile au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc

#DIRECT_ONE_mb58cs#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)