Proteste de amploare în Paris. Autoritățile au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc (VIDEO)

Proteste de amploare în Paris. Autoritățile au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc (VIDEO)
Foto: RT

Parisul a fost scena unei demonstrații anticapitalism la doar o zi după ce Emannuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale, informează LaLibre.

Mii de oameni au scandat lozinci precum ”anticapitalişti”, ”urgenţă socială şi ecologică”, ”pentru drepturi egale împotriva unui precariat pe scară largă” şi ”Marx”.

Participanții au contestat reforma pieţei muncii introdusă de guvernarea socialistă şi redactată chiar de Macron pe vremea în care conducea Ministerul Muncii. Ei au răspuns astfel unui apel de mobilizare lansat de sindicatele Sud, Unef şi CGT, care nu au acceptat niciodată reforma în domeniul muncii introdusă anul trecut de către Guvernul Valls.

Ciocniri violente au izbucnit între protestatari şi forţele de ordine, care au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc.

Macron a promis în timpul campaniei electorale că va reforma din nou piaţa muncii, dar o asemenea măsură este contestată de sindicate.

Proteste de amploare în Paris. Autoritățile au fost nevoite să lanseze gaze lacrimogene şi să tragă cu gloanţe de cauciuc

#DIRECT_ONE_mb58cs#

Ultima oră
20:22 - Nicușor Dan, replică pentru Florin Cîțu: Coordonarea întregii activități pe coronavirus revine CNSU, doctorului Raed Arafat. Noi am făcut tot ce a ținut de noi, am avut și inițiative
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)