Provocare periculoasă din partea Rusiei: fregata Amiral Gorshkov a simulat o lansare de rachete hipersonice Zircon în apropierea coastelor SUA

Provocare periculoasă din partea Rusiei: fregata Amiral Gorshkov a simulat o lansare de rachete hipersonice Zircon în apropierea coastelor SUA
Fregata Amiral Gorshkov, echipată cu rachete hipersonice Zircon, a fost fotografiată pe 4 ianuarie 2023 la Severomorsk, Rusia. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Pavel Lvov

Ministerul rus al Apărării a transmis, pentru prima dată, miercuri, un material video cu lansarea electronică a unei rachete hipersonice Zircon de la bordul fregatei „Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov„, aflată în Oceanul Atlantic.

“Astăzi, a fost executat un exercițiu de luptă pe navă privind lansarea unei rachete Zircon asupra unei ținte de suprafață inamice. Racheta hipersonică Zircon a fost întrebuințată la o distanță de peste 900 de kilometri”, a declarat comandantul navei, căpitanul rang I, Igor Krokhmal- conform propagandei ruse.

În luna februarie a acestui an, o serie de exerciții comune cu Marina Africii de Sud și Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) sunt planificate să aibă loc în largul coastelor Republicii Africa de Sud – anunță presa de stat din Rusia.

Potrivit relatărilor din Zvezda, eficiența lansării ar fi „confirmat așteptările” de la noua rachetă

„Luând în considerare situația de antrenament, fregata „Amiralul Gorșkov” a elaborat organizarea unei greve cu o rachetă hipersonică cu zircon pe o țintă maritimă, care a fost simulată de o navă inamică condiționată. Obiectul a fost amplasat la o distanță de peste 900 de kilometri.

În timpul misiunii de instruire, echipajul de luptă al navei a demonstrat o mare coerență a acțiunilor. Comanda campaniei unui detașament de nave format din fregata „Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov” și petrolierul  „Kama” este efectuată de comandantul diviziei de nave de rachete a Flotei de Nord, căpitanul de rangul 1 Oleg Gladky” menționează publicația citată.

“În versiunea noastră, lansarea electronică, munca întregului echipaj de luptă al navei, a confirmat toate caracteristicile care au fost încorporate în acest complex, pe care le-a demonstrat în testele preliminare și testele de stat”, a declarat Krokhmal, citat de agenția de presă Tass.

Fregata cu rachete hipersonice Zircon, și-a început marșul pe 04 ianuarie, la ordinul lui Putin

Anterior, fregata Amiral Gorshkov a efectuat exerciții de apărare antiaeriană în Marea Norvegiei, după care s-a îndreptat spre Oceanul Atlantic.

Conform Defense Romania, Amiral Gorshkov este o fregată multifuncțională, prima navă Proiect 22350, destinată pentru îndeplinirea de misiuni în zonele maritime și oceanice îndepărtate.

A fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg și a fost introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse în luna iulie 2018 iar principala armă a navei este sistemul de rachete Kalibr-NK.

Nava a participat activ la testarea celei mai recente rachete hipersonice Zircon dezvoltate și fabricate de NPO Mashinostroeniya din Reutov, parte a corporației Armament tactic de rachete.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:44 - Obiecte de artă, descoperite la Vama Albiţa într-un autocar care intenţiona să iasă din ţară. Există suspiciunea că fac parte din patrimoniul naţional
12:39 - SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara
12:38 - Motivul pentru care Monica Tatoiu refuză să mai apară la TV: „Nu am fost niciodată plătită pentru participarea mea la niciuna dintre emisiunile la care am luat parte” Citeşte întreaga ştire: De ce Monica Tatoiu nu vrea să mai apară la TV: „Nu am fost niciodată plătită pentru participarea mea la niciuna dintre emisiunile la care am luat parte”
12:36 - Presa rusă: Erdogan spune că relațiile sale cu Vladimir Putin sunt bazate pe onestitate și încredere. Liderul turc acuză SUA că „și-a încălcat cuvântul”
12:18 - Avantajele și dezavantajele meseriei de șofer de tir
12:16 - Care sunt efectele pozitive ale administrării suplimentelor cu quercetină naturală
12:12 - Vești proaste pentru pescari. Taxa pe un an ar putea fi de 6 ori mai mare în Deltă: „Ce e gratis până la urmă nu mai e”
12:12 - Ucraina vrea să adere la UE în termen de doi ani, afirmă premierul Denis Shmîhal
12:11 - Soldații ruși au fugit mâncând pământul după ce o dronă ucraineană le-a luat la țintă buncărul (VIDEO)
12:09 - Mira a avut parte de o experiență neplăcută în vacanță: „N-am făcut niciodată în viața mea”. Cu ce probleme s-a confruntat artista