PSD câștigă cele mai multe mandate de primar în Vaslui, dar pierde majoritatea în CL al municipiului

PSD câștigă cele mai multe mandate de primar în Vaslui, dar pierde majoritatea în CL al municipiului

Deși PSD a reușit să câștige primăria municipiului Vaslui, social-democrații nu mai au majoritate în Consiliul Local, potirivit rezultatelor parțiale.

Astfel Vasile Pavăl (PSD) se menține pentru al patrulea mandat în fruntea Primăriei municipiului Vaslui, însă partidul său nu mai deţine majoritatea în Consiliul Local.

În urma numărării voturilor, PSD şi-a adjudecat 10 mandate de consilier, PNL 8 mandate, USR-PLUS- 4 mandate şi ALDE 1 mandat. În aceste condiţii, majoritatea nu poate fi asigurată decât în urma unor alianţe între partide. Una dintre ipotezele vehiculate în mediul politic local este alianţa PSD -ALDE, în schimbul unui post de viceprimar, însă şi aşa PSD nu reuşeşte să însumeze suficiente voturi în CL pentru a-şi asigura majoritatea, PNL şi USR-PLUS- având 12 mandate.

Pe de altă parte, Dumitru Buzatu este noul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Potrivit rezultatelor partiale dupa numararea a aproximativ 97,7 la suta din voturi, Dumitru Buzatu a obtinut 54.360 voturi, iar Marius Arcaleanu, 51.524.

Pe partide procentele sunt urmatoarele: PSD – 38,95%, PNL -35,5%, ALDE – 8,82%, USR – 8,3% si Pro Romania cu 5,03%. PMP nu a reusit sa treaca pragul electoral. Pe total judet, PSD a castigat alegerile si si-a adjudecat 59 de primarii, PNL a castigat alegerile in 24 de localitati, iar ALDE – 4.