Pui, vaci, concedii plătite și un apartament, premii oferite la loteriile pentru vaccinare din Asia

Pui, vaci, concedii plătite și un apartament, premii oferite la loteriile pentru vaccinare din Asia
Foto: Hepta - DPA Images / Carlos Guzman

Pui, vaci, concedii plătite şi chiar şi un apartament cu un preţ de peste un milion de dolari sunt printre premiile oferite la loteriile organizate pentru cei care s-au vaccinat anti-COVID-19 din Thailanda şi până în Hong Kong, potrivit G4media, care citează Reuters.

Înnordul Thailandei, a fost lansatăluna această o tombolă la care premiul cel mare este o vacă.

„Este cel mai bun cadou pe care l-am primit vreodată”, spune Inkham Thongkham, un fermier în vârstă de 65 de ani care a câştigat o vacă cu o valoare de 320 de dolari după ce s-a vaccinat.

Autoritățile aratăcă au fost convinșipeste 50% din cei 1.400 de locuitori ai districtului – mulți bătrâni și în grupele de risc – să se programeze la vaccinare.

Dintre cei 66 de milioane de locuitori ai Thailandei, doar 4,7 milioane de oameni au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19

În Hong Kong, voucherele de cumpărături, bilete de avion şi chiar şi un apartament nou în valoare de 1,4 milioane de dolari se numără printre stimulentele oferite de autorităţi la tombolă pentru cei care s-au vaccinat.

De asemenea, în Indonezia, autorităţile au dificultăți în a convinge oamenii să se vaccineze.

„Îmi era teamă că dacă mă voi vaccina o să mor… Apoi au existat informații că vaccinul conține porc”, a declarat Aseo Saepudin, un bărbat de 67 de ani din orașul Cipanas.

„Oamenii în vârstă nu vor să se vaccineze din diferite motive. Așa că îi recompensăm cu pui”, a declarat Galih Aprian, șeful poliției locale.