Putin, despre situația politică din Siria: Bashar Al-Asad este dispus să facă un compromis cu privire la viitorul țării sale

Putin, despre situația politică din Siria: Bashar Al-Asad este dispus să facă un compromis cu privire la viitorul țării sale
Foto: beforeitsnews.com

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a spus că raidurile aeriene efectuate de avioanele rusești au avut un impact limitat și că Bashar Al-Asad este dispus să facă un compromis cu privire la viitorul țării sale.

‘O soluție definitivă pe termen lung nu este posibilă în Siria decât pe baza unei reforme politice și pe baza unui dialog între forțele normale ale țării’, a spus Vladimir Putin în fața presei. ‘Știu că președintele Assad înțelege aceasta și că este pregătit pentru un astfel de proces. Sperăm că el va fi activ și flexibil și că va fi dispus la un compromis în numele țării sale și al poporului său’, a adăugat șeful statului rus, citat de Reuters.

Ministrul rus al Apărării, Sergey Lavrov, a spus că bombardamentele efectuate miercuri au vizat echipamente militare, instalații de comunicații, depozite de arme, de muniții și de carburant aparținând ISIS.

Ivan Konavlov, specialist în probleme militare rusești, e de părere că deciza Moscovei este motivată de obiectivele politice. ”Aceasta înseamnă că evaluarea generală a situației este că soluția politică trebuie amânată o vreme și că o soluție militară este necesară”, a adăugat acesta.

Vladimir putin a estimat, în cursul unei reuniuni a guvernului, că singurul mijloc de a învinge terorismul internațional este să se accționeze ”în mod preventiv”.