Putin: Presiunea politică a Occidentului determină Rusia să accelereze integrarea cu Belarus

Putin: Presiunea politică a Occidentului determină Rusia să accelereze integrarea cu Belarus
Foto: Kremlin.ru

Vineri, liderul de la Kremlin a declarat că Occidentul împinge Federația Rusă să grăbească procesul de integrare cu Belarus, informează Reuters.

De vină e presiunea Occidentului

„Presiunea politică şi a sancţiunilor fără precedent din partea aşa-numitului Occident colectiv ne obligă să accelerăm procesele de integrare cu Belarus”, a declarat Putin, citat de Interfax, într-un discurs adresat – prin videoconferinţă – participanţilor la Forumul regiunilor din Federaţia Rusă şi Belarus, care se desfăşoară vineri la Grodno.

La început, oficialii de la Kremlin anunțase că Putin va participa la acest forum în oraşul belarus Grodno, situat la numai 20 km distanţă de frontiera cu Polonia, dar ulterior s-a răzgândit.

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, a menționat acum o săptămână că cele două șări trebuie să acționeze în comun și să lucreze la îmbunătăţirea capacităţilor de apărare şi pregătirea trupelor pentru luptă.

Belarus este un aliat al Moscovei. În acest context, i-a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru invazia în Ucraina.

Rusia utilizează terenul Belarusului

Kremlinul a negat învinuirile că rachete ruseşti ar fi lovit un bloc de apartamente din apropierea portului ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, vineri dimineaţă.

De partea cealaltă, Ucraina afirmă că rachetele ruseşti au lovit un bloc de locuinţe cu nouă etaje, precum şi două tabere de vacanţă din Sergheevka. Un nou bilanț a confirmat că cel puțin 19 persoane au fost ucise, între care un băiat de 11 ani. Alte 38 de persoane au fost rănite, între care şase copii, doi dintre ei fiind în stare gravă.

„Mai întâi, ruşii îşi disimulează acţiunile criminale „prin gesturi de bunăvoinţă”, iar apoi lansează atacuri cu rachete asupra oraşelor noastre paşnice”, a menționat Kirill Timoşenko, adjunctul șefului cancelariei prezidențiale ucrainene.

Oficialul ucrainean a clasificat aceste acțiuni drept „teroare – tactică obișnuită a lui Putin”.

Urmăriți B1TV.ro și pe